Bejegyzések Izlandról

Egy izlandi Erasmus ösztöndíjról (igazából kettőről) szóló blog azok számára, akiket érdekel.

Friss topikok

  • vidéki men: @Hg: Viszont ha tudod két perces szünetekkel hangosan szívni a taknyod, miközben beszélgetsz vkiv... (2009.10.21. 19:21) Érdekességek
  • bohdana: Menjetek Ukrajnába, az király:) csak a zsernyákokkal vigyázzatok, vagy legyen sok-sok felesleges p... (2009.09.02. 22:23) Núpur, Ísafjörður
  • Náóúri: a ragozás néhol fura,de no para,magyar tantónéni:) (2009.08.27. 09:28) Irány Núpur
  • Mustár: Egyébként elégedett vagyok az oldal minőségével...:) (2009.08.17. 19:11) Bevezetés
  • JohnnyEldorado: 101 Reykjavík, Yeahhh! Akkó lehet én is elolvasom. Csakmegvanangolulisvalahol. Máté receptekért ... (2009.08.14. 08:52) Utazás

Irány Núpur

2009.08.03. 23:59 Hg

Nos, a problémák a vártnál egyszerűbben megoldódtak. Viktor még a leszállás előtt felébredt és magához is tért (köszönet az ÉKK-nak), a reptérről egyetlen buszjárat indul és az pont a találkozási pontba szállított minket, koronát pedig sikerült még a reptéren váltani. Itteni idő szerint 2kor, ottani szerint 4kor érkeztünk meg a reykjavíki buszterminálhoz. Én ki is próbáltam az új hálózsákomat a környező pusztaságban, kint aludtam a fűben, Viktor pedig a kényelmesnek nem nevezhető padokon vackolta be magát. Nem voltunk egyedül, ahogy nézem, a tanfolyam helyszínére tartó buszra felszállt emberek többsége ugyanúgy a terminálban aludt. Mikor megérkeztünk, a horizont egyik fele már sötét volt és a másik is valami alkonyat-szerű színt vett fel. Fél4kor viszont nappali világosságra és sirályvijjogásra ébredtem és végül én is beköltöztem a padokra.

Származási hely: 002. Irány Núpur

Viktor a terminálban

A reggelinket némileg feldobta az üres vajcsomag, amit Viktor vásárolt, aztán elindultunk a messzi északra.

Kiderült, hogy a mai buszutunk 9 óráig fog tartani, így van időm gépelgetni. A vezetőnk közben érdekes információkkal bombáz minket, dacolva a ki-kihagyó mikrofonnal. Nem adja fel, tehát alvásra esélyünk sincs. Beszél a birkákról, a trollokról, a hegyekről, meg ilyesmi. Egy szóval Izlandról. A táj lenyűgöző, nem is mondok róla semmit, a képeken látszik, ami látszik. Az idő nagyon tetszik, olyan 15 fok körül lehet, néha permetez egy kis esőszerűség, ami külön jól esik ha az ember egy fülledt buszban ül egész nap. És a legjobb: szinte az összes patak és tó vize iható, amelyiké nem, az pedig büdös. :) 

Származási hely: 002. Irány Núpur

Bay of Smoke

Származási hely: 002. Irány Núpur

Van vmi neve ennek, de elfelejtettem :)

Tartottunk egy kis megállót ebédidőben és három új ismerőst szereztünk. Egy svédet, Gusztávot, aki északabbra él, mint ahol most vagyunk és többek között azért szereti Izlandot, mert kevesebb ideig van sötét télen és járt párszor Budapesten meg Kecskeméten, mert az édesapja Grippenekkel bizniszel a svéd légierőnél. És egyforma bakancsunk is van. Egy ukrán lányt, akinek a nevét nem sikerült még memorizálni, de a férje magyar és egész jól beszél magyarul és Bálintot a Pázmányra járó jogászt. Aranyárért ettünk végre vmi melegételt, aztán leöblítettük egy kis tóvízzel. Most utazunk tovább a núpuri szállásunkhoz.

Származási hely: 002. Irány Núpur

Núpur

 Mostantól a képekre kattintva elérhetitek a teljes albumokat.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avis.blog.hu/api/trackback/id/tr911301925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2009.08.19. 17:14:55

Ki fog belőletek fagyni a xar télen, vagy ott fűt a Golf annyit hogy nem?

Nem látom a két utolsó képet.

Hg 2009.08.19. 23:16:41

@vidéki men:
Jah, most nézem, hogy eltűntek Picasaról is és onnan voltak linkelve ugye. :S
Hehe, nem csak annyit fűt. Reykjavíkban állítólag ritkán esik a hó és szinte sosem áll meg. Télen az átlaghőmérséklet 0 fok körül van.
Hg

-=Matthew=- 2009.08.22. 19:21:17

Szevasz!!

Mi van veled Komám? Minden kafa v vannak negatívumok is?
Gondolom lassan vége a nyelvtábornak, és irány a főváros. lassan vmi heti összefoglalót kéne találnunk itt a blogon!! Igaz?
Itthon minden klappol meg van a meló is, köv héten kezdek aztán majd meglátjuk. Bogi meg kiment Jaltába, a családdal nyaralni, szóval tudok(nék) dorbézolni ha lenne kivel (Mustár Ááá)!
The best wishes!!

pacsi

ui: napos napokat! ahogy látom 8°C és esik!! szar ügy, itthon kánikula:D:D, ja és szeptemberben Retyezát!!

Mustár 2009.08.26. 19:54:25

Na mi a péló' van gyerekek? Ennyi volt a blog..:P

Hg 2009.08.26. 23:08:51

@Mustár: Áh, befogtak minket az egyetemen, itt munka van. 7végén talán lesz időm. :S
Bocsi.

Náóúri 2009.08.27. 09:27:01

Hahó,
már én is épp akartam írni,hogy befagytatok vagy mi a szitu,mert rég nem olvashattuk rólad/tőled,
jelentkezzetek és még képeket,sokat....:)
pápá

Náóúri 2009.08.27. 09:28:16

a ragozás néhol fura,de no para,magyar tantónéni:)
süti beállítások módosítása