Bejegyzések Izlandról

Egy izlandi Erasmus ösztöndíjról (igazából kettőről) szóló blog azok számára, akiket érdekel.

Friss topikok

  • vidéki men: @Hg: Viszont ha tudod két perces szünetekkel hangosan szívni a taknyod, miközben beszélgetsz vkiv... (2009.10.21. 19:21) Érdekességek
  • bohdana: Menjetek Ukrajnába, az király:) csak a zsernyákokkal vigyázzatok, vagy legyen sok-sok felesleges p... (2009.09.02. 22:23) Núpur, Ísafjörður
  • Náóúri: a ragozás néhol fura,de no para,magyar tantónéni:) (2009.08.27. 09:28) Irány Núpur
  • Mustár: Egyébként elégedett vagyok az oldal minőségével...:) (2009.08.17. 19:11) Bevezetés
  • JohnnyEldorado: 101 Reykjavík, Yeahhh! Akkó lehet én is elolvasom. Csakmegvanangolulisvalahol. Máté receptekért ... (2009.08.14. 08:52) Utazás

Mágneses elhajlás, ajánló

2009.12.03. 00:18 Hg

 A mágneses elhajlás kb. -20° a szigeten. Legalábbis ennyi volt 2000-ben és tekintve, hogy az északi mágneses pólus 40 km-t teszt meg évente Szibéria felé, ez vmicskét változhatott. Ekkora eltérés mellett azért már szépen félretájolhatja magát az ember a semmi közepén, lezárt utakon járva. Ez meg is történt párszor, de nem bántuk, mert így sikerült felfedeznünk egy most épülő utat, ami még nincs rajta a térképen. :)

Szerettem volna feltölteni pár képet, de rohadt lassú itt a net és szeretném szétveretlenül hazavinni a gépemet, így felhagytam a próbálkozással. Gépszétverésről jut eszembe egy vicces történet. Egyik osztrák csoporttársunknak problémája támadt a színeszászlós multi operációs rendszerét futtató mobiltelefonjával, nem bootolt be. Viktor épp meg akarta kérdezni, próbálta-e újra flashelni, erre vigyorogva meséli a srác, hogy "Szétvágtam. Rohadt nehéz volt, 15 percig tartott, de szétvágtam egy (itt egy olyan szót mondott, amit nem értettünk)-val.". Rákeresett, mutatott egy képet, a titokzatos tárgy egy csipőfogó volt. Viktor megjegyezte, hogy azért előtte kipróbálhatott volna egy-két kevésbé végleges megoldást is, de ő szemmel láthatólag nagyon büszke volt magára és elmagyarázta, hogy csak így tud nyugodtan aludni. A slusszpoén, hogy egy ugyanolyan modellt vett a régi helyett, mint az enyém és neki is lépten-nyomon lefagy. Kíváncsian várom, hogy végzi szegény. Tapasztalatból mondom, hogy a falhoz vágásos tesztet jobban bírja, mint a fal, nem lepődnék meg, ha a csípőfogó se vinné. :)

Ez a bejegyzés inkább egy felvezetés lett volna elkövetkezőkhöz (képekkel), rengeteg érdekes helyen jártunk, megkerültük a szigetet, felderítettük a déli gleccserek vidékét és mindezekről sok-sok képet készítettünk. Jön, jön, jön... :)

De csak az ajánló és az egyetemi életről szóló bejegyzés után. ;)

 

Blogajánló

 

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Nóri izlandi blogját.

Sok tekintetben tartalmasabb, mint ez, szépek a képek, rövidebbek a mondatok és a nézőpont is teljesen más, ezt az alábbi idézettel szemléltetném is (a téma Reykjavík):

"Mindenfajta város építési koncepciót nélkülöz, aminek van sok nekem nagyon tetsző oldala. A házak elképesztően színesek. Egy utcán belül a szivárvány akár minden színét megtalálhatjuk. Szeretnek helyet adni a művészetnek a tűzfalak nagyobb felületein, emiatt sok ház oldala elképesztő festményeknek feszít vásznat. Nem tudok szabadulni attól a megérzésemtől, hogy az izlandiak minden lehetőséget megragadnak, hogy kifejezzék magukat."

Rendszeres olvasóink azonnal észrevevehetik az éles kontrasztot kettőnk városleírása között. Természetesen mindkettőnknek igaza van (persze nekem jobban :P), a különbség a nézőpont. Ez nagyon fontos, ha teljes képet szeretnétek kapni Izlandról, akkor mindenképp olvasgassátok az ő irományait is, én is azt teszem. Több szem többet (és mást) lát. :)

És ha már reklám, legyen kövér. Sokan közületek biztosan ismerik már világjáró vízivezető Péter barátom blogját. Nos, akik nem, azoknak is biztos mond vmit a Karaly név... :) Ha mégsem, akkor is csak ajánlani tudom. Nem jártál még Costa Ricán? Kimaradt Szlovénia? Nem tudod, hogy kell szakszerűen végrehajtani az eszkimót? Azt se tudod, mi az? Olvass, szórakozz, tanulj itt. Csak ne felejts el lélegezni közben. :)

 

Kær kveðja!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avis.blog.hu/api/trackback/id/tr81570274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása