Bejegyzések Izlandról

Egy izlandi Erasmus ösztöndíjról (igazából kettőről) szóló blog azok számára, akiket érdekel.

Friss topikok

  • vidéki men: @Hg: Viszont ha tudod két perces szünetekkel hangosan szívni a taknyod, miközben beszélgetsz vkiv... (2009.10.21. 19:21) Érdekességek
  • bohdana: Menjetek Ukrajnába, az király:) csak a zsernyákokkal vigyázzatok, vagy legyen sok-sok felesleges p... (2009.09.02. 22:23) Núpur, Ísafjörður
  • Náóúri: a ragozás néhol fura,de no para,magyar tantónéni:) (2009.08.27. 09:28) Irány Núpur
  • Mustár: Egyébként elégedett vagyok az oldal minőségével...:) (2009.08.17. 19:11) Bevezetés
  • JohnnyEldorado: 101 Reykjavík, Yeahhh! Akkó lehet én is elolvasom. Csakmegvanangolulisvalahol. Máté receptekért ... (2009.08.14. 08:52) Utazás

Utazás

2009.08.03. 02:00 Hg

Félúton Koppenhága és Keflavík között megírom az első blogbejegyzés piszkozatát. :)

Sok érdekes dolog nem történt velünk eddig, ezért igen rövid lesz. Magyar idő szerint negyed egy van és az érintőképernyős kütyü szerint vmivel több, mint egy óra van még hátra az utunkból. Az érintőképernyős kütyüről (továbbiakban: ÉKK) még fogok áradozni szerintem, mély benyomást tett rám. :)

A Norwegian járat, amivel Koppenhágába repültünk meglehetősen fapados volt, se narancslé, se ÉKK, se lábtér (főleg nem a 45-ös túrabakancsnak) és a légikísérők sem voltak olyan csinosak, mint ezen a gépen.
A dán kirakodóemberek precizitása (akkor is gondosan odavágják a bőröndöt, ha az plusz erőfeszítést igényel) meggyőzött róla, hogy a Ferihegyen a csomagokra tekert fólia nem volt kidobott pénz. Az alábbi képen egyébként az is jól látható, hogy a biztonsági felszerelések tipikus "felrakom, mert a szabály az szabály, de direkt úgy, hogy ne védjen meg semmitől, keményebb legény vagyok én annál, hogy halláskárosodást kapjak egy 1000dB-s turbinától"-féle használata nem magyar sajátosság.

 

A koppenhágai reptéren hamar eltelt az idő. Egy drága és felejthető (illetve a szájpadlásunkon keletkezett sebek még egy ideig emlékeztetnek rá) pizza és a reptéri wifi sikertelen feltörési kísérlete után megnéztünk egy részt a Weedsből és becsekkoltunk.

Ez az Icelandair gép már sokkal barátságosabb, minden van rajta, ami a másikon nem. Az izlandiak nagyon büszkék az országukra, a történelmükre és ez a gépen is meglátszik. Apró érdekességeket helyeznek el mindenhol, ahol csak lehet, nehogy elfelejtsük véletlenül, hova is tartunk éppen.

 

A fejtámla

A szalvéta

Eddig az ÉKK-val játszottam, egy csomó érdekes infót le lehet kérni róla, pl. mutatja, hogy miért lesz egyre világosabb(!), ahogy haladunk és az izlandi-tudásomat is fel tudtam eleveníteni vele - van nyelvoktató progija is.

ÉKK

Viktor elszenderedett mellettem (mikor felszálltunk még nem volt gond, mert vaksötét volt, de a nappali világosság ilyen hatással van rá) és csak reménykedni tudok, hogy ez nem a szokásos 30 órás alvási periódusai egyikének kezdete, mert akkor érdekes utunk lesz Reykjavíkba. A gépünk ugye Keflavíkban száll le, ami nemtom pontosan, hogy hány kilométerre van attól a helytől, ahol nekünk holnap reggel 8kor fel kell szállnunk egy buszra, ami elvisz északra, de messzebb annál, hogy gyalog induljunk neki. Természetesen nem néztünk ki semmilyen buszt és a hely nevére sem emlékszünk pontosan, mert abból indultunk ki, hogy lesz ingyenwifi a reptéren és majd megnézzük. Eddig ez nem jött be, de még van rá esély. :) Izlandi Koronánk szintén nincs, Ferihegyen még hírét se hallották valószínűleg, így nem is tudtak váltani. Az éjszaka hátralévő része szintén mozgalmas lesz tehát, ha az alattunk sikló ködös óceánt felváltják végre Izland fényei...

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avis.blog.hu/api/trackback/id/tr261292493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-=Matthew=- 2009.08.06. 23:11:38

Szevasz!

Csak így tovább, lesz ez még jobb is.:D Megnéztem GoogleEart-n hogy hol vagy most, hát nem sok minden van, kicsit kopár minden. A tgpart meg tele van fókákkal, Boginak csinálhatsz egy képet róluk:D
pacsi

Hg 2009.08.07. 02:30:07

Felmásztunk pár hegyre, de fókákat sehonnan nem láttunk. Kopár?? Az nem kifejezés. Csak patakok, birkák meg elektromos kerítések vannak, hogy legyen izgalom a túrázásban. :) A legközelebbi bolt kb. egy napi járóföldre van tőlünk.

JohnnyEldorado · http://myspace.com/eldoradojohnny 2009.08.07. 12:11:29

Hé Bundabugyi!

Naggzonkeményen blogger lettél, mint apám. ;)

De tedd má meg, hogy átállítod, hogy mindig a tetején legyen a legfrissebb POSZT, mer állandóan az aljára görgetni elég kaki, VÁGOD! Meg nem lehet látni van e új, stb.. Bár a szifonon RSS-ben követem majd az eseményeket, sí?

Sokat gondolok egyébként rád az endoscopos laborban délelőttönként. :) De nembaj, mer legalább főmájer leszek a témában, tán túléled netes segítséggel is Izlandon. X)

Üdv! Te retek... Lakótárs...

Hg 2009.08.07. 14:16:43

Ok, igazad van. Megpróbálom úgy beállítani.

-=Matthew=- 2009.08.07. 20:31:00

Ja! ez jó ötlet!
Matyi! beugrok hozzád pár receptért holnap.
:D:D:D

ui: vagy esetleg vmi-vel szebb külsőt is kaphatna a blogod ( vagy ez gyári és ilyen extrákra ne is gondoljak)
és még vmi: gyere facebook-ra, ott egész mappákat is feltudsz tölteni, korlátlan db és méretben:D és azzal osztod meg akivel Te akarod! yupee

pacsi

bohdana 2009.08.07. 22:35:26

@Hg: Keress nekem fókát légyszi, az jobb mint a képeslap:D Azért nem kell levadászni:P

Hg 2009.08.09. 23:20:00

Nem találtam ilyen beállítást sajnos. A külső ilyen marad, vannak ennél érdekesebb tennivalóim is itt. :)Sztem vmit elnéztetek, itt egy darab fóka nincs.Nem voltak fehérek és nagyon szőrösek azok a fókák? Nem bégettek? :)

-=Matthew=- 2009.08.10. 22:50:56

@Hg: A google earth-n néztem képeket, lehet már nem a parton hesszelnek, de ez már nem is fontos inkább várjuk az új bejegyzést! As soon as posible!!!!
Már páe képnek is örülnénk:D:D:D thx

pacsi

Hg 2009.08.11. 00:03:51

@JohnnyEldorado: Annyit sikerült egyelőre elérnem, hogy jobb oldalon fent van egy archívum nevű doboz, abban lehet látni, hogy milyen bejegyzések vannak.

JohnnyEldorado · http://myspace.com/eldoradojohnny 2009.08.14. 08:52:49

101 Reykjavík, Yeahhh!

Akkó lehet én is elolvasom. Csakmegvanangolulisvalahol.

Máté receptekért majd egy év múlva jöhecc, de erről ne itt, ez nem északi téma. :)

Álltilágíí! (Y)
süti beállítások módosítása